ADVENTIN JA JOULUN AIKA 2021 EVIJÄRVEN SEURAKUNNASSA

ADVENTIN JA JOULUN AIKA 2021

EVIJÄRVEN SEURAKUNNASSA

Sana adventtiaikaan – Jo pienikin valo

Adventtiaika kertoo valosta ja pimeydestä. Jo pienikin valo saa ympäristön näyttämään erilaiselta. Valo poistaa pimeyden. Adventtina syttyvät kynttilät, ensin yksi, sitten toinen, kolmas, neljäs. Valo kasvaa samalla. Neljännen kynttilän jälkeen tulee joulu. Adventtikynttilän valo muistuttaa siitä, että Jeesuksen valo loistaa kaiken pimeydenkin keskellä. Hän on mukana myös kaikissa elämäntilanteissamme, myös niissä vaikeissa, joissa itse emme näe valoa. Adventin aloittava ”Hoosianna” -hymni tarkoittaa ”Oi auta, oi pelasta”. Jumala ei ole kaukana meistä. Jumala lähestyy meitä, antaakseen meille pelastuksen ja armon.  Hoosianna laulaen saamme tervehtiä itse mestaria, Jeesusta ja samalla iloita ja kiittää, että Hän on liittänyt meidät takaisin yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.              Eija Saarinen, nuorisotyönojaaja

Su 28.11. 1. adventtisunnuntai HOOSIANNA- messu kirkossa. Kirkkokuoro. Messun jälkeen vapaaehtoisten kiitosjuhla (tarjoiluun ennakkoilmoittautuminen).

HARTAUSSEIMI kirkkoherranviraston edessä loppiaiseen asti omaa hiljentymistä varten. Seimen luona vaihtuva hartaus viikoittain.            Virren saa kuuluviin puhelimen QR-koodilukijalla.

Ma 29.11. klo 10–14 Taukotuvan päättäjäiset ja puuro. Ilmainen kahvitus kävijöille. Myydään mattoja 5,-/kpl. Lämmin kiitos Taukotuvan kävijöille ja vapaaehtoisille!

Ti 30.11. klo 18–20 10-vuotissynttärit kirkossa. Kutsu sankareille lähetetty. Jos et ole kutsua saanut, ota yhteys Eijaan.

Ke 1.12. klo 14 ELY:n jouluseurat kirkossa. Mukana Satu Kivisaari ja kirkkokuoro.

Pe 3.12. klo 18–19.30 Joulupolku -tapahtumassa seurakunta mukana.

La 4.12. klo 10–13 JOULUMYYJÄISET Kauppatie 1:ssä.

Ulkona teltassa puuroa syötäväksi paikan päällä ja kotiin vietäväksi, kahvia, arpoja.

Klo 10, 11 ja 12 Kauneimmat joululaulut – hetkiset

Sisällä myynnissä leivonnaisia ja laatikoita, käsitöitä,

joulukortteja ym. ja arpoja. Lapsille ongintaa.

Myyjäisiä järjestävät lähetystyön ja diakonian johtokunnat.

Su 5.12. klo 10 Messu kirkossa. 2. adventtisunnuntai.

Ma 6.12.klo 10 Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus kirkossa. Kirkkokuoro. Partiolupaus. Seppeleenlaskut muistomerkeille. Kahvitus kirkossa. Klo 11.30 Itsenäisyyspäivän juhla kirkossa. Itsenäisyyspäivän tilaisuuksia järjestämässä Evijärven seurakunta, Evijärven kunta, Evijärvi –seura, Reserviupseerit, Evipartio ja Maa- ja kotiseutunaiset.

To 9.12. klo 11.30 Joulujuhla Pihlajarinteellä hartaus, joululauluja ja kahvitus.

To 9.12. klo 13 Joulujuhla Sopulassa.

La 11.12. klo 18–21 nuortenilta kirkossa.

KAUNEIMMAT JOULULAULUT–tilaisuudet su 12.12 (alustava suunnitelma)

klo 10 Kauneimmat joululaulut –jumalanpalvelus kirkossa. Sopii erityisen hyvin lapsille ja perheille. 3. adventtisunnuntai.

klo 19 Kauneimmat joululaulut kirkossa. Mukana Seija Rankinen, laulu.

AVI:n koronatilanteen vuoksi antamat määräykset saattavat muuttaa Kauneimmat joululaulut –yhteislaulutilaisuuksia.

KIRKKOPIHAN JOULUSEIMI avautuu su 12.12

Seimellä voi käydä hiljentymässä joulun sanoman äärellä 28.12. saakka.

Joululaulut kuunneltavissa puhelimen QR- koodinlukijalla.

Ti 14.12. klo 13.30 Perhekerhon pikkujoulu kirkon lasten ja nuorten paikassa.

Su 19.12. klo 10 Messu kirkossa. 4. adventtisunnuntai.

Su 19.12. Nuorten joulujuhla Ylihärmässä. Lisätiedot Eijalta.

Su 19.12. klo 19 Joulukonsertti kirkossa, Taisto Pahkakangas, laulu

Jouluviikolla ehtoollishartaudet Antinrinteen osastoilla.

Seurakunnan diakoniatyö jakaa adventin aikana kotona-asuville 80 – 89 –vuotiaille Joulun sanoma –lehden ja joulukirjeen 90 –vuotiaille ja iäkkäämmille.

Pe 24.12. klo 15 JOULUAATON hartaus kirkossa. Jenni Huhmarsalo, viulu.

La 25.12. klo 8 JOULUAAMUN jumalanpalvelus kirkossa. Kirkkokuoro.

Su 26.12. klo 10 TAPANINPÄIVÄN messu kirkossa. Vt. kirkkoherra Minna Lainimon lähtösaarna. Kirkkokuoro.

Sana jouluaikaan – Teille on syntynyt Vapahtaja!

Vietämme joulupäivää Jeesuksen syntymäjuhlana. Jouluyönä Enkeli sanoi paimenille:” Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään teille on syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.” Nähtyään Jeesus-lapsen paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Uskokaamme ja luottakaamme siihen, mitä Sana meille opettaa. Uskokaamme Jeesukseen ja uskokaamme Jumalaan. Hän on pelastajamme! Hän on apumme eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Anne Heikkilä, diakonissa

La 1.1. klo 12 Uudenvuodenpäivän messu kirkossa. Vt. kirkkoherra Risto Mäen tulosaarna.

Su 2.1. klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa.

Sana loppiaiseen – Jeesus on maailman valo

”Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen.” (Matt.2:1). Loppiaisen suuri sanoma on, että Jeesus on tullut maailmaan kaikkia kansoja varten. Seimen lapsi on koko maailman pelastaja. Tähti johdatti itämaan tietäjät Jeesuksen luo. Joulun sanoma kuuluu kaikille. Kristus on valo meillekin.                                                                                                                               Vt. kirkkoherra Minna Lainimo

To 6.1. klo 17 Taivastelijoiden messu loppiaisena kirkossa. Messun jälkeen tähtitornilla kirkkokahvit.

Toiminnassa noudatamme terveysturvallisuutta (maskit, turvavälit ja käsihygienia) ja kulloinkin voimassa olevia AVI:n määräyksiä ja mahdollisia kokoontumisrajoituksia.

KIRKKOHERRANVIRASTO (Kauppatie 1) palvelee ma, ke ja to klo 9–12 ja joulun aikaan ma-ke 20.12.–22.12. klo 9–12,

puh. 045 117 9550, evijarvensrk@evl.fi.

Löydät meidät myös Facebookista ja osoitteesta www.evijarvenseurakunta.fi

KIRKON KESKUSTELUAPU 0400 221 180

avoinna joka ilta klo 18–24. (liittymäsopimuksen mukaan pvm./mpm)A