Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä. (Psalmi 139:14)

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Rippikouluun ilmoittaudutaan syksyllä ja ikäluokalle lähetetään seurakunnasta kirje ja kutsu rippikouluun. Rippikoulu koostuu seurakuntaan tutustumisjaksosta ja leirijaksosta sekä konfirmaatiosta. Konfirmaatiossa nuoret tunnustavat uskonsa uskontunnustuksen sanoin yhdessä seurakunnan kanssa, polvistuvat vastaanottamaan siunauksen ja osallistuvat ehtoolliselle.

Rippikoulun käyneet voivat osallistua isoskoulutukseen ja rippikoulun jälkeen he saavat henkilökohtaisen kutsun isoskoulutukseen. Koulutuksen jälkeen voi toimia rippileirillä ja lastenleirillä isosena.

Rippikoulu on kirkossamme perinteisesti näkyvin, tietyille ikäryhmille suunnattu kristillisen kasvatuksen osa-alue. Tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu on kasteopetusta, joka perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn (Matt.28:18-20).

Evijärven seurakunta

Eija Saarinen

044 322 6558

Lisätietoja rippikoulusta saat myös osoitteesta www.evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vaaleanpunainen ruusu