Lämmin osanottomme surunne keskelle.

Läheisen kuolema tuo järjesteltäväksi paljon käytännön asioita.

Surun ja kysymysten kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Hautajaisjärjestelyt Evijärven seurakunnassa

SIUNAUKSESTA SOPIMINEN

Seurakunnan kirkkoherranvirastossa sovitaan siunauksen ajankohdasta ja muista käytännön järjestelyistä, sanomakellojen soitosta sekä vainajan muistamisesta jumalanpalveluksessa. Muut käytännön asiat sovitaan hautaustoimiston kanssa.

SIUNAUSKESKUSTELU

Siunauksen toimittava pappi ottaa omaisiin yhteyttä siunauskeskustelua varten, jossa keskustellaan siunauksen ja muistotilaisuuden ohjelmasta, vainajan elämästä sekä surun ja ikävän tunteista ja voimavaroista. Siunauskeskustelu voidaan käydä kodissa tai kirkkoherranvirastossa.  Virsi- ja musiikkitoivomusten osalta voidaan kääntyä suoraan kanttorin puoleen.

HAUTAPAIKKA

Hautapaikasta sovitaan suntion kanssa. Koneurakoitsija huolehtii haudankaivuusta ja laskuttaa omaisia erikseen.

KIRKON KORISTELU

Siunaustoimitukseen tulee seurakunnan puolesta kukat ja kynttilät alttarille. Mahdollisesta lisäkoristelusta voitte sopia kukkakaupan kanssa. Kukkalaitteet voi sopia toimitettavaksi kirkon kuoriin. Ennen toimitusta on hyvä tarkistaa kukkalaitteen sijainti.

MUISTOTILAISUUS

Muistotilaisuuden pitopaikan valitsevat omaiset. Omaisten kanssa sovitaan muistotilaisuuden sisällöstä. Tarjoilusta voi sopia esimerkiksi pitopalvelun kanssa.

KUOLLEEN KIITTÄMINEN

Tavallinen ajankohta kuolleen kiittämiseen on siunausta seuraava sunnuntai. Siunatun nimi luetaan silloin jumalanpalveluksessa ja sytytetään kynttilä. Muistamisen yhteydessä soi urkumusiikki ja omaiset voivat halutessaan nousta ylös. Samassa yhteydessä rukoillaan siunatun läheisten puolesta.

HAUTAUSMAA

Evijärven seurakunnan hautausmaa on Risukangas osoitteessa Hannulantie 24. Kirkon vieressä on sankarihautausmaa ja vanha hautausmaa.

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin

Evijärven hautausmaan osoite:

Hannulantie 24

62500 EVIJÄRVI

PERUNKIRJOITUS

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Perunkirjoitusta varten tarvitaan vainajasta sukuselvitys, jonka voi tilata aluekeskusrekisteristä: Virkatodistukset tehdään numerosta 041 730 2591 tai sp. luovutus.akrlapua@evl.fi. Muut asiat numerosta 041 730 2588 tai sp. aluekeskusrekisteri.akrlapua@evl.fi