Syksyn toiminta käynnistynyt tietyin rajoituksin

Evijärven seurakunnassa syksyn toiminta on käynnistynyt. Tietoa toiminnasta löytyy nettisivun lisäksi Järviseudun sanomien kirkollisista ilmoituksista sekä seurakunnan facebook -sivuilta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Seurakunta haluaa järjestää kaiken toimintansa turvallisella tavalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että toimintaan ei osallistuta silloin, jos tuntee hengitystieinfektio- / vatsaoireita. Tilaisuuksien saapuvien tulee huomioida turvavälien (1-2 m) toteutuminen, käsien desinfiointi, kättelemisestä pidättäytyminen sekä oikein yskiminen. Seurakunta ei lähtökohtaisesti järjestä tilaisuuksia niin ahtaissa tiloissa, että osallistujien turvallisuus edellyttäisi kasvomaskien käyttöä. Suojamaskeja kuitenkin käytetään, jos turvavälejä ei voida pitää.

Aluehallintovirastojen 26.8. päätöksen mukaisesti seurakunta saa järjestää myös yli 50 hengen tilaisuuksia, jos niiden turvallisuus varmistetaan. Tilojen sallittu henkilömäärä suhteutetaan tällöin 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Evijärven kirkossa henkilömäärä turvaväliperiaatteella on 100 henkeä. Vain joka toinen penkkirivi on käytössä. Saman perheen jäseniä ja samassa taloudessa asuvia turvavälit eivät koske.  Tilaisuuksiin on suositeltavaa ottaa oma virsikirja mukaan, vaikka virsikirjoja on kirkossa käytössä.

Jumalanpalvelukset ovat edelleen kuunneltavissa myös nettikirkon kautta, johon löytyy linkki seurakunnan kotisivulta.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta sekä kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä.