Seurakunnan linjauksia koronatilanteessa 8.10.2020

Evijärven seurakunta mukauttaa toimintojaan ottaen huomioon pahentuneen koronatilanteen. Noudatamme soveltuvin osin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellisen yhteistyöryhmän 5.10.2020 antamia suosituksia. Seuraava ohjeistus on voimassa 31.10.2020 saakka. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tarvittaessa linjauksia muutetaan nopeastikin. Tiedotamme muutoksista seurakunnan verkkosivuilla.

Jumalanpalvelusten ja kirkossa pidettävien kirkollisten toimitusten (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen) osallistujamäärää pudotetaan enintään 50 henkilöön. Messujen sijasta vietetään sanajumalanpalveluksia. Tilaisuuksissa käytetään kasvomaskeja sekä noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Jumalanpalveluksiin voi osallistua myös nettiradion välityksellä osoitteessa www.evijarvenseurakunta.fi.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta sekä kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Suosittelemme noudatettavaksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellisen yhteistyöryhmän suosittelemaa 20 henkilön rajausta sekä maskisuositusta.

Jumalanpalveluksia ja toimituksia lukuun ottamatta kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet on peruttu. Kuoro-, seura- ja luentotoimintaa ei järjestetä. Päiväkerhot jatkuvat normaalisti, samoin perhekerho. Perhekerhossa aikuisten tulee kuitenkin käyttää kasvomaskeja.

Kaikissa seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa ja tiloissa on voimassa vahva suositus kasvomaskien käyttöön. Seurakuntalaisia pyydetään varautumaan omilla kasvomaskeilla. Ohje koskee yli 15-vuotiaita, joilla ei ole terveydellisiä esteitä sen käytölle.

Kirkkoherranvirasto palvelee ma ja to klo 9-12 ensisijaisesti puhelimitse numerossa 045 1179550. Myös diakoniatoimisto palvelee ja tekee ajanvarauksia puhelimitse numerossa 0440 552854.